Kan je zelf een dakgoot schoonmaken of moet je een bedrijf inhuren?

Dakgoot

Het onderhouden van je woning is van groot belang en daar hoort een dakgoot schoonmaken ook bij. Maar dan sta je voor een keuze, ga je het zelf schoonmaken of wil jij een bedrijf inhuren? Dit is voor iedereen anders, maar gelukkig zijn er bedrijven die je kunnen helpen hiermee. Belangrijk is dat de goten in ieder geval elk jaar schoon worden gemaakt, zodat verstoppingen voorkomen worden. Als je te laat bent, dan kunnen er lekkages en overstromingen ontstaan en die kunnen meer schade aan de woning aanrichten dan je nu zou denken.  

Zelf schoonmaken of niet?

Wat voor dakgoten je ook hebt, schoonmaken moet ieder jaar gebeuren. Als je het zelf wil doen, dan moet je eraan denken dat je veilig op hoogte gaat werken. Zet bijvoorbeeld je ladder niet te recht, alleen te schuin is ook niet goed! Je moet de ladder vastzetten en dan kun je bijvoorbeeld een ladderstopper gebruiken. Het is verstandig om de dakgoot minimaal een meter boven de goot uit te laten steken als je hem schoon gaat maken. Trek schoenen aan waar je grip mee hebt, zodat je niet van de ladder af kan glijden. Maar zorg er ook voor dat je iets hebt waar je het vuil wat uit de goten komt in kunt doen, zoals een emmer of vuilniszak. Uiteraard trek je handschoenen aan als je dit klusje uit gaat voeren!

Bedrijf inhuren, kan dat ook?

Voor iedereen die liever niet op de ladder staat of geen tijd heeft om de dakgoten te onderhouden, is het goed om een bedrijf in te huren. Het voordeel is dat jij dan niets hoeft te doen, alles wordt voor je gedaan en het verlengt ook de levensduur van je dakgoten. Voor jou is het fijn dat je je bezig kunt houden met andere zaken wat betreft het onderhoud aan de woning.

Welke keuze je ook maakt, je doet het in belang van je woningonderhoud. Dakgoten moeten onderhouden worden, zodat ze langer meegaan en hun functie kunnen uitoefenen waar dat ze voor zijn geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *