Boedelruiming bij faillissement: het beheren van activa en schulden

Wonen

Faillissement is een financiële situatie waarin een individu of bedrijf niet langer in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen en zijn schulden niet kan aflossen. In dergelijke gevallen kan de boedelruiming Goedkoop Ontruiming een cruciale stap zijn om de financiële zaken te regelen en schuldeisers tevreden te stellen. Deze tekst analyseert de stappen die moeten worden genomen bij boedelruiming in het geval van faillissement, inclusief de verkoop van activa om schulden af te lossen.

De aanvraag van faillissement

Het proces van boedelruiming bij faillissement begint met de aanvraag van faillissement bij de bevoegde rechtbank. Er zijn verschillende soorten faillissementen, waaronder Chapter 7 en Chapter 13 in de Verenigde Staten, die verschillende regels en procedures volgen. De rechtbank zal een curator benoemen om het faillissement proces te begeleiden.

Evaluatie van activa en passiva

De curator begint met het evalueren van de activa en passiva van de failliete partij. Dit omvat het identificeren van alle eigendommen, financiële rekeningen, onroerend goed, voertuigen, voorraden en andere waardevolle bezittingen. Tegelijkertijd worden alle schulden en verplichtingen vastgesteld.

Bescherming van niet-exempte eigendommen

In sommige gevallen kunnen bepaalde activa als “exempt” worden beschouwd, wat betekent dat ze niet kunnen worden verkocht om schulden af te lossen. Deze activa worden meestal beschermd om ervoor te zorgen dat de failliete persoon of organisatie een basisniveau van bezittingen behoudt om een nieuwe start te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *